Kanaďania nominovali na MS aj Burrowsa a Hacketta

29.04.2012 Celý región

Zürich 29. apríla (TASR) – Vedenie kanadského hokejového tímu nominovalo na MS vo Fínsku a Švédsku útočníka Vancouvru Canucks Alexandra Burrowsa a brankára Minnesoty Wild Matta Hacketta.

Obaja tak absolvujú premiéru v kanadskom drese na medzinárodnom podujatí. Kanaďania majú pre MS v 23-člennom zozname nominovaných hráčov troch brankárov, sedem obrancov a 13 útočníkov.

Burrows v sezóne 2011/12 v drese Canucks nazbieral v 80 dueloch základnej časti NHL 52 bodov (28+34), v piatich stretnutiach play off proti Los Angeles Kings pridal jeden gól.

Hackett väčšinu sezóny strávil v AHL vo farmárskom tíme Wild v Houstone. V 12 zápasoch za Minnesotu si na svoje konto pripísal tri víťazstvá, 92,1-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,38 gólu na zápas.

Všetky tímy na šampionáte musia 3. mája zaregistrovať na oficiálnu súpisku minimálne 15 hráčov v poli a dvoch brankárov. Počas šampionátu môžu tímy doplniť súpisku na maximálne 25 hráčov (22 korčuliarov a 3 brankárov), pričom v jednom zápase môže byť v zostave maximálne 20 korčuliarov a dvaja brankári.

Prvým súperom Kanady na svetovom šampionáte bude 4. mája Slovensko.
 

Vyberte región